Epidermolysis bullosa

Epidermolysis bullosa

Epidermolysis bullosa, ook blaarziekte genoemd, is een zeldzame erfelijke huidaandoening. Blaren kunnen al ontstaan door bijvoorbeeld het glijden van kleding over de huid. Gebruik zalf, creme of badolie om je huid soepel te houden. Er bestaan ook anti-jeukcremes.

Specifieke vragen?
Wat is epidermolysis bullosa?

Epidermolysis bullosa (EB) is een verzamelnaam voor verschillende huid- en slijmvliesaandoeningen. Er bestaan verschillende subtypes, met als typisch kenmerk de vorming van blaren. De ernst van de klachten is sterk afhankelijk van het subtype van EB. Bij milde vormen beperken de blaren zich tot de huid van handen en voeten. Bij ernstigere vormen komen er blaren voor over het hele lichaam en kunnen ook de slijmvliezen van de ogen, mond, keelholte en het spijsverteringsstelsel zijn aangedaan.

Epidermolysis bullosa veroorzaak pijn en jeuk. De aandoening kan niet genezen worden. Met behandeling kan het ontstaan van blaren wel zoveel mogelijk worden voorkomen en kan het herstel van letsels bevorderd worden.

Lees meer

Lees minder

Jeuk

Een zeer droge huid is kwetsbaar en ondervindt gemakkelijk irritaties. Ze jeukt en vertoont de neiging tot atopie, een huidziekte waarbij de huid opstoten kent van droogheid, roodheid en irritatie. Krabben vergert de symptomen en vergroot het risico op infecties. De juiste verzorging is essentieel in deze fase. De producten verkoelen en voeden de huid intensief waardoor de jeuk vermindert, vocht wordt ingebracht en de barrièrefunctie versterkt wordt.

Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën