Blaasjeseczeem

Blaasjeseczeem

Deze vorm van eczeem komt voor aan de handen en voeten. Er ontstaan kleine, met vocht gevulde, blaasjes op de handpalmen, vingers en voetzolen. De blaasjes vloeien soms samen tot grote blaren. Probeer de aangetaste huid tijdens de acute fase zo weinig mogelijk te prikkelen.

Specifieke vragen?
Wat is blaasjeseczeem?

Blaasjeseczeem is een vorm van eczeem aan de handen en voeten.

Het eczeem kan plots optreden (acuut). Er ontstaan kleine, met vocht gevulde, blaasjes op de handpalmen, vingers en voetzolen. De blaasjes vloeien soms samen tot grote blaren. Wanneer er veel grote blaren op de huid aanwezig zijn, spreekt men ook van pompholyx. De huid rond de blaasjes kan rood worden, jeuken en branderig aanvoelen.

In een latere (chronische) fase drogen de blaasjes in en ontstaan er bruine vlekjes. De huid wordt ruwer en schilfert uiteindelijk af. Door een droge en ruwe huid kunnen er pijnlijke kloven ontstaan. Een cyclus van blaasjesvorming tot afschilfering duurt ongeveer vier weken en kan zich nadien weer herhalen.

De aandoening kan langdurig, soms levenslang, blijven bestaan. Episodes van blaasjesvorming kunnen afgewisseld worden met perioden waarin er weinig tot geen klachten zijn.

Behandeling van het eczeem is vaak moeilijk.

Lees meer

Lees minder

Er zijn momenteel geen beschikbare producten gevonden voor deze categorie!
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking: