Melkkorstjes

Melkkorstjes

Al vanaf de eerste dagen kan de onrijpe hoofdhuid van de baby reageren op de blootstelling aan allerlei agressies van buitenaf. Ze hebben dus niets te maken met een gebrekkige hygiëne of voeding. Eventuele jeuk kan voor ongemak zorgen.

Specifieke vragen?
Wat zijn melkkorstjes?

Melkkorstjes en huidschilfers komen regelmatig voor bij pasgeborenen. Melkkorstjes zijn een vorm van seborroïsch eczeem. Soms worden ze ook 'berg' genoemd.

Al vanaf de eerste dagen kan de onrijpe hoofdhuid van de baby reageren op de blootstelling aan allerlei agressies van buitenaf. Er vormen zich lichte kastanjekleurige korstjes op de behaarde hoofdhuid en soms ook op het voorhoofd. Die melkkorstjes hebben niets te maken met de voeding van de baby. Eigenlijk is het niet meer dan overvloedige afscheiding van talg om een beschermend laagje op de huid te vormen.

Melkkorstjes kunnen voor jeuk en ongemak zorgen bij de baby.

Ze verdwijnen meestal voor de eerste verjaardag.

 

Lees meer

Lees minder

Melkkorstjes1 Product

Melkkorstjes komen voor bij 60% van de baby's en zijn volledig onschuldig. Ze worden gekenmerkt door schilfertjes op de hoofdhuid, die worden veroorzaakt door transpiratie en een verhoogde afscheiding van talg. Je kan melkkorstjes voorkomen door de hoofdhuid te masseren tijdens het wassen, shampoo goed uit te spoelen en de haartjes dagelijks te kammen. Melkkorstjes behandelen kan met een speciale shampoo of olie. Het is belangrijk om ze niet los te trekken met je nagels, maar ze vanzelf te laten loskomen.

WIDMER BABY PURE VERZORGINGS- EN MASSAGEOLIE 150 ML
WIDMER BABY PURE VERZORGINGS- EN MASSAGEOLIE 150 ML
WIDMER BABY PURE VERZORGINGS- EN MASSAGEOLIE 150 ML 17,50 € Reserveer
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën