Webinar Werelddag MS 29/05/2021

11/05/2021: Webinar Werelddag MS 29/05/2021
Op eigen kracht, versterk jezelf!

Houd zaterdag 29 mei alvast vrij in jouw agenda, want dan zal er een webinar plaatsvinden in het kader van de Wereld MS-dag. Deze bijna twee uur durende webinar zal gevuld worden met inzichten van Erna Claes en Edgard Eeckman over wat veerkracht en patient empowerment (versterking) voor jou als persoon met MS kan betekenen!

Op 30 mei 2021 vindt de Wereld MS-Dag plaats. Op deze dag wordt er extra aandacht besteed aan de chronische aandoening MS. Een dag die zowel voor MS-Liga Vlaanderen als voor personen met MS zeer belangrijk is en we dus niet zomaar aan ons voorbij willen laten gaan.  Ieder jaar organiseert MS-Liga Vlaanderen een sensibiliserende activiteit om MS tijdens deze dag meer in de belangstelling te zetten. Omwille van de (nog steeds) onvoorspelbare situatie door COVID-19, hebben we ervoor gekozen om in alle veiligheid een online webinar te organiseren. Je kan dus veilig van thuis uit deelnemen.

Veerkracht en patient empowerment (versterking)

'Veerkracht' is het eerste thema dat tijdens deze webinar aan bod zal komen: in welke moeilijke situatie je ook verkeert, er zijn altijd wel mogelijkheden en bepaalde lichtpunten in je leven om je aan op te trekken, ondanks de beperkingen die MS soms kan teweegbrengen. Het thema veerkracht zal voorgesteld worden door Erna Claes, dokter in de psychologie en mede-zaakvoeder van Fenrir Consult. Zij deelt graag haar kennis rondom dit thema!

Het tweede thema dat gepresenteerd zal worden is 'patient empowerment': hoe creëer je een evenwaardige relatie tussen jezelf en de zorg- of hulpverlener? Het doel is om mensen meer bewust te maken van de situatie waarin ze zich bevinden en zo meer kracht te vinden om aan hun MS te kunnen werken. Edgard Eeckman zal ons begeleiden doorheen dit thema. Als communicatiemanager in UZ Brussel en oprichter van vzw Patient empowerment is hij de geknipte persoon hiervoor.

Hoe kan je jezelf inschrijven?

Inschrijven voor deze webinar is verplicht. Je kan dit doen door hier te klikken. Na het invullen en versturen van je gegevens, ontvang je automatisch een bevestigingsmail. In deze bevestigingsmail vind je jouw link terug om op 29 mei deel te nemen aan de webinar.

Dezelfde link word je nogmaals automatisch verstuurd via e-mail één dag voor de webinar (28/05) en één uur voor de webinar (29/05 om 9u00).