Covid-19 sneltesten

Sinds 12 juli 2021 kun je bij ons een COVID-19 sneltest laten uitvoeren. Je kan online een afspraak boeken.Bij een negatief resultaat kun je dan een testcertificaat downloaden dat je toegang biedt tot verschillende (maar niet alle) landen, evenementen, café- en restaurantbezoek.
In de folder ‘Een COVID-19 sneltest bij je apotheker? Dit moet je weten!’ leggen we uit wie zich in de apotheek kan laten testen, hoe de testing verloopt en hoe je je testcertificaat kunt downloaden.

Vanaf 1 november 2021 worden sneltests in apotheek terugbetaald voor symptomatische personen en terugkerende reizigers.

Symptomatische personen zijn personen die maximaal 5 dagen symptomen vertonen die kunnen wijzen op een corona-besmetting, en ouder zijn dan 6 jaar. Voor symptomatische burgers is de snelle antigeentest in de apotheek gratis, want deze dienst wordt net als in testcentra of artsenpraktijken immers volledig terugbetaald door het RIZIV.

Reizigers die terugkeren uit een land of regio met een hoog infectierisico kunnen zich ook laten testen in de apotheek. Een snelle antigeentest is ook voor hen gratis. Meer info op www.corona-virus.be.

Belangrijke aandachtspunten hierbij:
  • Zuivere speekseltesten komen niet in aanmerking voor terugbetaling.
  • Als er een positieve test is, dient er nog steeds een PCR-test te gebeuren om een herstelcertificaat te kunnen verkrijgen.
Hou onze website in de gaten voor up-to-date informatie.

Lees meer info en tips over Corona.