Droge handen

Droge handen

Wanneer de hoeveelheid huidvetten in de huid verminderd is, wordt de huid gemakkelijker doorlaatbaar voor water. De juiste balans van de vochthuishouding in de huid verdwijnt en de huid droog uit. Bescherm je handen tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

Specifieke vragen?
Wat zijn droge handen?

Normaal gesproken is de verdamping van vocht door de huid heel precies geregeld. Wanneer de hoeveelheid huidvetten in de huid verminderd is, wordt de huid gemakkelijker doorlaatbaar voor water. De juiste balans van de vochthuishouding in de huid verdwijnt en de huid droog uit. Hierdoor wordt de huid rood en schilferend. Bovendien kunnen kleine kloofjes in de huid ontstaan.

De huid van de handen heeft minder talgkliertjes en is daardooor brozer en kwetsbaarder. Handen krijgen het bovendien extra hard te verduren omdat ze regelmatig in contact komen met allerlei agressieve omstandigheden. Denken we maar aan weersomstandigheden, zepen, schoonmaakmiddelen enz. Als de huid te droog wordt, begint de huid te barsten en kunnen er scheurtjes en kloven ontstaan. Onze handen verdienen daarom extra aandacht, vooral tijdens de winter.

Bepaalde geneesmiddelen kunnen ook de huid uitdrogen.

Lees meer

Lees minder

Widmer handverzorging2 Producten
WIDMER CARBAMIDE CRÈME ZONDER PARFUM 100 ML
WIDMER CARBAMIDE CRÈME ZONDER PARFUM 100 ML
WIDMER CARBAMIDE CRÈME ZONDER PARFUM 100 ML 15,90 € Reserveer
WIDMER CARBAMIDE CRÈME ZONDER PARFUM 50 ML
WIDMER CARBAMIDE CRÈME ZONDER PARFUM 50 ML
WIDMER CARBAMIDE CRÈME ZONDER PARFUM 50 ML 10,50 € Reserveer
Toon meer producten
Toon minder producten
Contactformulier
Voornaam:
     
Achternaam:
     
Email:
     
Jouw vraag / opmerking:
     

Populaire productcategorieën